American Kestrel
Bald Eagle
Barn Owl
Barred Owl
Black Vulture
Cooper’s Hawk
Eastern Screech-Owl
Golden Eagle
Great Horned Owl
Mississippi Kite
Northern Harrier
Osprey
Peregrine Falcon
Red-shouldered Hawk
Red-tailed Hawk
Rough-legged Hawk
Sharp-shinned Hawk
Snowy Owl
Swallow-tailed Kite
Turkey Vulture
- The magnificent ______________________________ with its distinct black and white markings lives near water and is known to steal Osprey food.
- The white-faced, mothlike ______________________________ sometimes nests in old barns or other buildings. It is rust-colored with unstreaked underparts.
- One of our most common raptors, the ______________________________ scours the countryside, looking for carrion. Its keen eyesight and sense of smell help it detect dead animals from great distances.
- The ______________________________ has short rounded wings and a longish tail with a square tip. Songbirds are on the alert with him around.
- The long-tailed, long-winged ______________________________ hunts in open country, slowly winging its way across fields and pastures. Its distinct white rump patch is unique among most of the North American raptors.
- Few birds can fly faster than the ______________________________. It can hit a stunning speed of 180 miles per hour when it dives for prey.
- The colorful little ______________________________ with its two long “sideburns” has a wingspan of only about 2 feet (60 cm). It often perches on telephone lines overlooking grassy fields, waiting for an unfortunate rodent, reptile, insect, or sparrow.
- A red patch on each wing indicates the ______________________________. Their two-syllable screams can be heard near woodlands, rivers, swamps, and residential areas.
- The ______________________________ gets its name from a tuft on each side of its head. It is commonly found throughout most of North America.
- The graceful ______________________________ dips and glides in midair, searching for large insects, reptiles, and rodents. Its deeply forked tail makes it easy to identify.
- Not surprisingly, the snow-loving ______________________________ of the North has white plumage. This large raptor hunts by day.
- The ______________________________ is easily distinguished from the Turkey Vulture by its light wing patches, short tail, and different flight pattern.
- The common ______________________________ gives its name away by the color of its tail. Its dark belly band and asthmatic scream also help in identification.
- At 8½ inches (21.5 cm) in length, the ______________________________ is a fairly small raptor. They can be either foxy red or gray, and have ear tufts.
- The ______________________________ is a buoyant glider and spends most of its time soaring. The adult is white, black, and gray, with red eyes.
- The ______________________________ looks identical to the Sharp-shinned Hawk, and is distinguished mostly by its larger size and the rounded tip of its tail.
- A gull-like crook in its wings makes the ______________________________ easy to identify even at a great distance. It is most often found near water, and lives on fish.
- The buffy gold patch on the ______________________________ neck is visible when it wheels in flight. Its diet consists mainly of rabbits and large rodents, although it is also known to eat snakes and gamebirds.
- The ______________________________ has feathered legs and darker undersides than most other hawks. It nests on tundra escarpments, and through winter can also be found in marshes and open fields.
- The familiar “Who-cooks-for-you? Who-cooks-for-you-all?” of the ______________________________ can be heard throughout most of eastern North America. Its brown eyes are unique among most others of its kind.
